Koncert Anđele Spaić

Sopran Anđela Spaić prirediće u saradnji s pijanistkinjom Marijom Barović prvi koncertni nastup u Podgorici u okviru KIC-ovog muzičkog ciklusa “Mladi talenti”.

Koncert će biti organizovan u ponedjeljak, 22.februara, u Velikoj sali KIC-a, u 13 sati. Umjetnica će u okviru koncertnog programa pod nazivom “Mozart & More” izvesti arije iz opera Volfganga Amadeusa Mocarta, Vinćenca Belinija, Đakoma Pučinija, Gaetana Donicetija, i dr.

 Anđela Spaić (2000), sopran, maturirala je u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici, u klasi Marine Cuce Franović. Osvojila je šest prvih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima, i učestvovala u brojnim projektima škole. Debitovala je na festivalu Operosa 2018. godine, kao članica horskog ansambla u operi „Karmen“ Žorža Bizea, a sljedeće godine bila je angažovana u operi „San ljetnje noći“ Feliksa Mendelsona, u produkciji istog festivala. Na poziv Nedeljka Pejovića učestvovala je u projektu „Overcross Guitar Orchestra“, a prethodne dvije godine, na poziv Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, u organizaciji KIC-a „Budo Tomović“, izvela je, s ansamblom violončela, „Kantilenu“ iz opusa Bachianas Brasilerias Hektora Vila-Lobosa, premijerno za crnogorsku publiku. Svoj prvi solistički koncert je priredila u Herceg Novom 2019. godine, u saradnji s pijanistkinjom Natašom Popović. Trenutno studira drugu godinu solo pjevanja na Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti u Beču, u klasi prof. Martina Vaša (Martin Vach). Tokom studija Anđela je nastupala u pozorištu „Scholss“, u okviru palate Šenburn; učestvovala je u produkciji opere „Didona i Enej“ Henrija Persla, u režiji Adriane Hernandez-Flores, kao i u adaptaciji Mocartove opere „Čarobna frula“ u režiji Heder Tan. (Obje premijere su planirane za proljeće 2021. godine). Takođe je sarađivala sa pijanistkinjom Rizom Šimicu, na projektu kamerne muzike u produkciji fakulteta gdje studira.

 

 Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8682

Objavio dana velj 22 2021. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN