,,Komad” u DODEST-u

Predstava „Komad“ obilježiće godišnjicu od premijere i ujedno 25.jubilarno izvođenje u utorak, 8.decembra, u Sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Predstava KOMAD1

Predstava je nastala u produkciji Nevladine organizacije „Art365“, po tekstu Stefana Boškovića u režiji Mirka Radonjića, a u njoj igraju Žana Gardašević Bulatović, Jelena Nenezić Rakočević i Ivona Čović Jaćimović. Kostime je pripremila Lina Leković.

“Komad” govori o sudbinama žena danas, kroz priču o tri glumice na čitajućoj probi. Njihovi životi posmatrani su kroz tri perspektive, koje se smjenjuju u fragmentima uz dramske čvorove koji će se u ispovjednim monolozima rasvjetljavati prije nego otpetljavati. Dramski tekst je pun literarno snažnih monologa, čak i dijaloga, čiji ispovjedni pasaži dotiču red tema s kojima se susrijeće savremena žena u „savremenom“ društvu. Odnos prema braku, stav prema nasilju, borba u poslovnom okruženju su ključne linije po kojima se kreću ova tri karaktera. U tekstu u kome će se mnogi prepoznati, one zapravo tragaju za svojim životom.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4514

Objavio dana pro 8 2015. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN