Ko su nerdovi?

Kad su bili mali, više su voljeli da se igraju sa računarom nego sa drugom đecom. U školi su obožavali matematiku a prezirali fizičko. Na studijama im je bilo zabavnije da uče nego da idu na žurke. Zaposleni su u preduzećima novih tehnologija i informacija. Najsposobniji su osnovali svoja – “Apple”, “Facebook”, “Google”, “Intel”, “Yahoo”, “Hewlet-Packard” , i “Amazon”… Zahvaljujući razvoju softvera, internet preduzeća nerdovi su danas milijarderi. Najviše ih ima u Silicijumskoj dolini, u Kaliforniji.

Vladaju svijetom. Njihova glavna osobina je da imaju fokus. U stanju su mjesecima da sjede rješavajući jedan problem. To je dobro za posao jer obično i nađu rješenje. Oni se rano, već oko četrnaeste godine, pronađu u računarskom poslu i poslije se samo tim bave. Ne lutaju i ne mijenjaju zanimanje kao druga đeca. Teško se sporazumijevaju, stidljivi su, izbjegavaju da se obraćaju jedni drugima. Šef mora da posreduje, da pretpostavi šta jedan misli pa da to saopšti drugom. Njihova socijalna i emotivna inteligencija nije dovoljno razvijena. nerdovi imaju izrazito razvijeno apstraktno mišljenje, sposobnost otkrivanja pravila nekog sistema. Često su dobri i muzičari jer je za muziku potrebno prepoznavanje unutrašnjeg sklada. nerdovima izuzetno prija da uspostave red u haosu podataka, da povežu u cjelinu ono što je drugima nespojivo i nevidljivo.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=1469

Objavio dana tra 29 2011. u kategoriji Uvjerenja. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN