Ko je naoružao crnogorske građane?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore pokrenulo je kampanju „Poštuj život, vrati oružje“, koja će, „svojim sveobuhvatnim aktivnostima dati doprinos punoj implementaciji novog Zakona o oružju, koji je na snagu stupio 19. marta ove godine. Prepoznajući koliko je važno upoznati crnogorske građane sa svim lošim stranama posjedovanja ilegalnog oružja, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao instituciji zaduženoj za sprovođenje ovog Zakona, podršku su pružili međunarodni partneri i predstavnici crnogorskog civilnog sektora“, piše na Vladinom zvaničnom sajtu.

POSTUJ ZIVOT

Sudeći po sloganu kampanje, „Poštuj život, vrati oružje“,  MUP je prvo prilično naoružao crnogorske građane, pa se neko dosjetio da je to nelegalna rabota i traži oružje nazad!?.

Autor, ili autori slogana, trebalo bi da bolje poznaju svoj jezik, odnosno značenje svake upotrijebljene riječi!

Glagol VRATITI, očigledno je „nesrećno“ rješenje. PREDATI bi bilo odgovarajuće!

Nažalost, pomenuti slučaj nije usamljen. Svakodnevno, posredstvom raznih i različitih medija, možemo čuti i pročitati rečenice, koje svjedoče o velikom neznanju, kada je riječ o crnogorskom jeziku.

J. Pejović

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3342

Objavio dana lip 25 2015. u kategoriji Novinarstvo, Stav. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN