KO JE BITANGA?

milo-djukanovicZašto je predsjednik Vlade CG poslaniku Abazoviću, u Skuptini, podviknuo „sjedi bitango“ kad je Abazović te 1997. bio – dijete malo goluždravo tiče- kako je pjevao Radičević, slavni pjesnik?! Te godine Vlada CG bila je u velikoj, interesnoj, ljubavi sa svojom Opozicijom. Plod te ljubavi bile su „Vijesti Nezavisne“ i one su rođene 1.9.1997. Bili su srećni i Vlada i Opozicija njihova. Ovi prvi jer su osigurali medijsku podršku za predsjedničke i svake druge izbore a Opozicija je dobila novac i moć, odmah u startu. I niko normalan im se više nije mogao primaći.

Jadni i prežalosni su ostali su, na cjedilu, istinski borci za nezavisnost – liberali – jer im je Bog dao jaču inteligenciju odnosno nesebičnost, altruizam. I tako, dok su Milo Đukanović i njegove sluge u vlasti i opoziciji pripremale teren za betoniranje pobjeda, srpstvo Crne Gore osjećalo se ugroženo. („O kukavno srpstvo ugroženo“).

Iako su „Vijesti“, po zadatku, budile nacionalni duh Crnogoraca, nijesu uspjeli da ga probude, u cjelosti. Na predsjedničkim izborima 5.10.1997. Milo Đukanović je na drugom mjestu: osvaja 145,348 glasova a Momir Bulatović 147,610 glasova.

Ide se u drugi krug izbora jer kandidat treba da ima više od 50 odsto, izašlih na izbore. Đukanoviću pomažu timovi njegovih vojnika iz vlasti i opozicije. Licemjeri rade punom parom i bude naivni, nacionalni romantizam crnogorskih liberala. Na Vladinoj televiziji i Vladinim novinama pojavljuje se, dostojanstveno, Milo Đukanović i govori (kao da mu je Radmila Đilas pisala tekst) srceparajući tekst. Poziva čestite liberale da mu pomognu jer je kucnuo čas: biti ili ne biti je za Crnu Goru.

Srca liberala nijesu izdržala. Izašli su na drugi krug izbora 19.10.1997. i zaokružili Đukanovića.

Bila sam srećna, presrećna, sjutri dan: mojoj ćerki bio je rođendan i pobjeda Liberalnoh saveza- Milo je postao predsjednik. Dobio je 174,745 glasova (50,8 posto) a Momir Bulatović 169,257 (49,2 posto).

Kad su se urednici i osnivači „Vijesti“ obogatili 2007. godine i podigli milionske kredite odlučili su da Milu okrenu leđa ili da mu zabiju nož u leđa i oni postanu vlasnici države Crne Gore. Borba još traje i najviše su uništeni čestiti liberali jer su izgubili osnovna ustavna prava: pravo na rad i život dostojan življenja.I budućnost Crne Gore je ugrožena jer je mladost potonula u alkohol i drogu.

O kakvoj je medijskoj mafiji riječ u koju je uvučena Pozitivna Crna Gora, ne može biti jasno onima koji imaju dobro pamćenje.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=2283

Objavio dana stu 24 2013. u kategoriji Komentar. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN