Književno veče sa Jovanom Bojović

U okviru redovnog književnog programa KIC-a ”Budo Tomović” u četvrtak, 22.juna održaće se književno veče posvećeno stvaralaštvu spisateljice Jovane Bojović. Povod za razgovor je autorkina nedavno objavljena zbirka pjesama ”Novobran”. O knjizi će, sa autorkom, govoriti pjesnikinja Barbara Delać. Program će se održati u DODEST sali od 20 sati.

Jovana Bojović rođena je 1989. godine u Podgorici. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, a master akademske studije dramaturgije završila na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Autorka je više nagrađenih i realizovnaih dramskih tekstova (Otvoren kraj, Mirovna misija, Đevič kamen, Slobodno vrijeme ili tamno je svijetlo) i scenaristkinja televizijske serije Božićni ustanak, dugometražnog igranog filma Požari, kao i kratkog igranog filma Nadolaženje/Overcaming. Objavila je knjige poezije S glavom u torbi (prva nagrada na konkursu Ratkovićeve većeri poezije za mlade pjesnike) i Magla: vidljive tačke.

Njene drame i poezija prevođeni su na engleski, italijanski, norveški, poljski i grčki jezik.

Docentkinja je na predmetu Filmski i televizijski scenario i prodekanka za nastavu na cetinjskom FDU.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9704

Objavio dana lip 22 2023. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN