Književni festival ”Literitorija”

Drugi KIC-ov regionalni književni festival ”Literitorija” biće održan od 25. do  27.aprila ove godine. Cilj festivala je da kroz tematizovane i dijaloške programe predstavi značajne savremene kako crnogorske tako i autore iz zemalja bivše Jugoslavije.

 Tema drugog festivala je „Prva knjiga“, a u okviru glavnog programa (25. i 26. aprila) gosti će biti pisci: Stefan Bošković, Uroš Bojanović i Marija Pavlović prve večeri, i Slađana Kavarić, Natalija Miletić i Nemanja Jovanović druge večeri festivala. Moderator razgovora sa piscima biće književni kritičar Vladimir Arsenić.  

 U okviru festivala organizovaćemo i prateće programe: trodnevnu radionicu kreativnog pisanja koju će voditi Vasko Raičević, zatim razgovor na temu „Do prve knjige“ – o konceptima radionica kreativnog pisanja – koji će voditi Anica Vujnović sa gostima festivala koji imaju iskustvo mentora radionica.

 Treće veče KIC-ovog  festivala ”Literitorija”  će biti posvećeno književnim časopisima regiona, prvo kao razgovor na  temu: “Mainstream i novi talas”, dok će u drugom dijelu programa urednici časopisa koje ćemo ugostiti, a inače su i pjesnici, čitati svoju poeziju i na taj način je predstaviti podgoričkoj publici. To su: Tibor Hrs Pandur i Muanis Sinanović (revija IDIOT BALKAN), Milorad Popović (ARS), Alen Bešić (POLJA), Dejan Aleksić (POVELJA) i Đorđe Šćepović (SCRIPT).

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5489

Objavio dana tra 20 2017. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN