Književna komuna u Petrovcu

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve, matičnog odjeljenja“S.M.Ljubiša“  koje je kao Narodna biblioteka i čitaonica osnovano još davne 1890 godine, u Petrovcu se tokom jula i avgusta 2019. realizuje književni program pod nazivom – KNJIŽEVNA KOMUNA. Autor i urednik ovog programa je književnik Đorđe V. Gregović. Ovo je prvi samostalni i autorski književni program u Petrovcu. U ponedjeljak, 8.jula na programu Književne komune je Vanja Bulić iz Beograda a gost i moderator biće pisac Karlo Astrahan. Stefan Bošković iz Podgorice nastupiće 19.jula, a Igor Marojević iz Beograda 27.jula. Program Književne komune nastavlja 3. avgusta kada će se publici na platou ispred Crvene Komune predstaviti Muharem Bazdulj (Beograd), potom 14.avgusta Lana Bastašić (Banjaluka, Barselona) i na kraju, 21.avgusta Renato Baretić iz Splita.

Programi se organizuju na otvorenom, na platou ispred ulaza u Veliku salu SD  Crvena Komuna, i svi počinju od 21 sat.

Ovaj program pripremljen je i realizovaće se u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve, i uz značajnu podršku HG Budvanska rivijera i Turističke organizacije Budve.

Narodna biblioteka Budve će snimljene večeri sa autorima učiniti javnim na svom You tube kanalu.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7329

Objavio dana srp 7 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN