„Književna imaginacija i tradicionalno pismo“

U okviru 3. književnog festvala „Ćirilicom“ večeras, u četvrtak, 12. septembra od 21 čas na Trgu između crkava u Starom gradu u Budvi biće upriličen okrugli sto sa temom „Književna imaginacija i tradicionalno pismo“ na kojem će učestvovati poznati i priznati književnici, književni kritičari, teoretičari i istoričari književnosti: Muharem Bazdulj, Marinko Vorgić, Balša Brković, Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić i Radomir Uljarević.

Prethodnih godina na festivalima „Ćirilicom“ organizovani su temati „Ćirilica i/ili latinica“ i bilo je govora o dva ravnopravna pisma i potrebi da ih sačuvamo kao veliku prednost i privilegiju. Ovogodišnji nastavak dijaloga, koji ranije nije pokretan, ima za krajnji smisao depolitizaciju naziva pisma jer se kod nas u naziv pisma nasilno učitava politički kontekst. Problem očuvanja pisma/pisama najbolje ćemo rasvijetliti kroz temu „Književna imaginacija i tradicionalno pismo“ imajući na umu da književnosti nema bez pisma, kao ni pisma bez književnosti. Svaki od učesnika iz svog će ugla govoriti na ovu temu.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7662

Objavio dana ruj 12 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN