“Kirka i druge drame” u KIC-u

Knjiga dramskih tekstova “Kirka i druge drame” spisateljice Dragane Tripković biće predstavljena u KIC-u “Budo Tomović” u okviru ciklusa “Savremena crnogorska književnost”, u petak, 15. februara u sali DODEST od 20 sati.

 O knjizi će, sa autorkom, govoriti pisac Vasko Raičević.

Dragana Tripković rođena je 26. aprila 1984. godine na Cetnju. Diplomirani je dramaturg i scenarista. Jedna je od osnivača Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK. Bila je dramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu i Gradskom pozorištu u Podgorici. Izvedene su joj drame “Mlijeko u prahu”, “Smjena”. Bila je producentkinja nekoliko pozorišnih i filmskih projekata u realizaciji ATAK-a. Objavila je zbirke poezije “Ljubav je kad odeš” (Plima, Ulcinj), “Pjesme” (Antibarbarus, Zagreb) i “Stihovi od pijeska” (OKF, Cetinje). Drame su joj prevođene na engleski, njemački i kineski jezik. Pjesme su joj prevođene na engleski, ruski, poljski, njemački, italijanski, letonski i albanski jezik. Članica je crnogorskog PEN Centra i Crnogorskog društva nezavisnih književnika.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6693

Objavio dana velj 12 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN