„Kapetan od snova“ u Pljevljima

Predstava „Ivo Vizin – kapetan od snova“ (12+), sa Dramske scene za đecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u petak 4. oktobra, u 18 sati, u Domu kulture u Pljevljima. Ovim gostovanjem započinjemo realizaciju našeg novog projekta „Podgoričko Gradsko za sjever”, koji je podržalo Ministarstvo kulture.

 

Jedan od ciljeva novog repertoarskog koncepta Gradskog pozorišta jeste da naše predstave dopru do što šireg sloja publike i to ne samo u Podgorici već u cijeloj Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na śever zemlje koji je često nepravedno zapostavljen. Ovim projektom dajemo i mali doprinos edukaciji i njegovanju teatarske publike (posebno najmlađe) u ovom dijelu naše države, u nadi da će ovaj i slični poduhvati postati ustaljena praksa. Pored Pljevalja, kroz projekat „Podgoričko Gradsko za sjever“ i publika iz Bijelog Polja i Mojkovca u narednom periodu biće u prilici da, osim „Iva Vizina“, pogleda još i  „Prodavnicu igračaka“ Jaroslava Antonjuka, sa naše Lutkarske scene za đecu, kao i komad „O miševima i ljudima“ u režiji Dina Mustafića, sa Večernje scene.

 

Predstavu „Ivo Vizin – kapetan od snova“, prema tekstu Jelene Lele Milošević, režirao je Zoran Rakočević. Komad govori o najpoznatijem kapetanu iz Boke i prvom Slovenu koji je oplovio svijet. To je i topla priča o ljubavi, odrastanju, napuštanju i, na kraju, o pobjedi dobra nad zlom. Gradsko pozorište predstavu je uradilo u koprodukciji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Kulturnim centrom „Nikola Đurković” iz Kotora.  Riječ je o pobjedničkom komadu trećeg Konkursa za najbolji dramski tekst za đecu i mlade koji realizuje ASSITEJ centar Crna Gora.

 

Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Miloš Pejović, Goran Slavić, Branka Femić, Pavle Popović i Pavle Ilić.

 

Pored reditelja, u autorskom timu su i dramaturškinja Dragana Tripiković, scenografkinja Smiljka Šeparović-Radonjić, kostimografkinja Dragica Laušević, kompozitor Nemanja Bečanović i koreografkinja Slavka Nelević. Dizajn svjetla potpisuju Zoran Rakočević i Slavka Nelević.

 

 

 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7722

Objavio dana lis 4 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN