„Kapetan od snova“ otvara KFPD!

Predstava „Ivo Vizin – kapetan od snova“ (12+), sa Dramske scene za đecu Gradskog pozorišta, u poneđeljak 1. jula, u 21 sat, na Ljetnjoj pozornici u Kotoru otvoriće 27. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Prema tekstu Jelene Lele Milošević, predstavu je režirao Zoran Rakočević.

 

„Kapetan od snova“ biće izveden u okviru revijalnog segmenta festivala koji svakog ljeta Kotor pretvara u grad iz bajke. Ove godine festival se odvija pod sloganom „Put na mjesec“, a inspiraciju za novu teatarsku misiju organizatori su pronašli u radovima Žila Verna, Herberta Džordža Velsa, Žorža Melijesa, Branka Ćopića, kao i 50. godišnjici boravka prvog čovjeka na Mjesecu. Kotorski festival pozorišta za djecu okupiće od 1. do 12. jula 20 pozorišta, koja će se predstaviti sa 16 predstava.

 

„Ivo Vizin – kapetan od snova“ govori o najpoznatijem kapetanu iz Boke i prvom Slovenu koji je oplovio svijet. To je i topla priča o ljubavi, odrastanju, napuštanju i, na kraju, o pobjedi dobra nad zlom. Gradsko pozorište predstavu je uradilo u koprodukciji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Kulturnim centrom „Nikola Đurković” iz Kotora.  Riječ je o pobjedničkom komadu trećeg Konkursa za najbolji dramski tekst za đecu i mlade koji realizuje ASSITEJ centar Crna Gora.

 

Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Miloš Pejović, Goran Slavić, Branka Femić, Pavle Popović i Pavle Ilić.

 

Pored reditelja, u autorskom timu su i dramaturškinja Dragana Tripiković, scenografkinja Smiljka Šeparović-Radonjić, kostimografkinja Dragica Laušević, kompozitor Nemanja Bečanović i koreografkinja Slavka Nelević. Dizajn svjetla potpisuju Zoran Rakočević i Slavka Nelević.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7297

Objavio dana srp 1 2019. u kategoriji Književnost. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN