Just Trio – posljednji džez vikend na KotorArtu

Festival KotorArt u okviru svog serijala Pjace od džeza organizuje dva koncerta sastava Just Trio. U pitanju su petak, 6. avgust i koncert u afmiteatru Luštice Bay sa početkom u 21 čas i koncert u nedjelju, 8. avgusta na Pjaci ispred Pomorskog muzeja u Kotoru, sa početkom u 22 časa.

Sastav Just Trio dolazi iz Albanije a čine ga klavijaturista Mateos Đipija, kontrabasista, basista i kompozitor Roni Đura i perkusionista Emiljan Dimo.

Ovo je posljednji džez vikend koji Festival organizuje za ovo ljeto a sve uz saradnju sa dugogodišnjim partnerima, Lušticom Bay.

Ansambl Just Trio nastao je 2020. godine. Muzičari su već tada imali bogato, višegodišnje iskustvo u zajedničkom sviranju, ali u različitim formacijima. Trio predstavlja svojevrsnu laboratoriju za eksperimentisanje zvukom, u kojoj svako od muzičara izražava svoju ideju i lični stil. Muzika je zasnovana na balkanskom folku, isprepletenom džez ritmovima i džez harmonijama. Roni Đura je završio studije kontrabasa na Fakultetu muzičke umjetnosti u Tirani, Emilijan Dimo perkusije na Univerzitetu umjetnosti u Tirani, dok Mateos Đipija studira klavir i kompoziciju na Univerzitetu Mediteran, takođe u Tirani.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8947

Objavio dana kol 5 2021. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN