„Jedan dan“ Milene Živković u CentreVille

Samostalna izložba radova Milene Živković „Jedan dan“ biće organizovana u galeriji CentreVille Hotel & Experiences u Podgorici, od 5. do 15. marta 2019.

Milena Živković je rođena 1982. godine na Cetinju. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, na odsjeku za grafiku u klasi prof. Anke Burić 2006. godine, a na istom fakultetu je 2010. magistrirala grafiku.

Izlagala je samostalno, kao i na grupnim izložbama u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj. Član je ULUCG.

„Ciklus radova „Jedan dan“ i „Svjetlost dana“ su dokumenti mog posmatranja. Polazište rada je dan, tačnije isječak, doba dana, trenutak u jednom danu. Odabir trenutka je intuitivan, nesvjesan i proizilazi iz neslučajne prisutnosti baš tog trenutka u kojem je nastala fotografija. Sakupljam kadrove, događaje iz svakodnevice koji u sebi, pored naizgled jednostavnog prizora, nose poetiku trenutka, svjetlosti, događaji koji teže da izazovu možda najblaže katarzično osjećanju u svo-joj jednostavnosti“, govri umjetnica, i ističe da je polje njenog interesovanja svakodnevica i potreba da stvara. „Transformišem trenutke iz sadržaja jednog dana u uzvišene i poetične scene, pretvarajući jednostavne svakodnevne prizore u umjetnički rad. Na ovaj način oslobađam višak mašte. Da li je suština umjetničkog rada u ideji, realizaciji, kontekstu ili igri postaje nebitno; skup svih navedenih stvari je zapravo igra koja nadilazi sve forme, igra kao manifestacija želje za životom, tako shvatajući da smrt ne postoji“, dodaji Živkovićeva.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6863

Objavio dana ožu 4 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN