“Jami distrikt” u KIC-u

Ponovo ćemo ugostiti dokumentarnu pozorišnu predstavu “Jami distrikt” reditelja Kokana Mladenovića, u poneđeljak, 15.aprila na Velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.

Podsjećamo da je JAMI distrikt imao podgoričku premijeru u KIC-u u okviru KIC-ove manifestacije MAKADO, a osvojila je brojna prestižna priznanja i nagrade i u Srbiji, i u regionu. Autorka teksta je Milena Bogavac, a uloge tumače: Isidora Simijonović, Nina Nešković i Vanja Nenadić. Muziku izvodi grupa Vrooom čiji članovi su: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš.

U formi lažne dokumentarne drame, predstava se bazira na izmišljenom, ali mogućem događaju: u selu Jamena, na tromeđi Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, naučnici su otkrili najstarije paleolitsko naselje u istoriji čovječanstva. Otkriće je značajno jer pomjera naučna saznanja o početku razvoja ljudske vrste stotinama hiljada godina unazad: homo sapiensi su bitno stariji nego što se to do sada mislilo. Ovo revolucionarno otkriće, od značaja je za čitavo čovječanstvo, ali se za njega posebno interesuju Srbi, Hrvati i Bošnjaci, imajući u vidu da se praistorijska Jamena, nalazi na teritoriji sve tri države. Budući da svaka država pokušava da ga prisvoji, počinje niz apsurdnih teorija, o tome koji je narod stariji i kome pripada drevna Jamena.

Predstava je nastala u produkciji Centra za kulturu Tivat, Bitef teatra Beograd, Think tank studija Novi Sad i Festivala Maszk Segedin.

Ulaznice se mogu kupiti u Gradskoj knjižari (Trg nezavisnosti) po cijeni od 7 eura.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7090

Objavio dana tra 12 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN