JAM 2023: Slaven Ljujić trio feat. Baptiste Herbin

Koncert trija podgoričkog perkusioniste i basiste Slavena Ljujića kojem će se na nastupu pridružiti jedan od najpoznatijih saksofonista mlađe generacije Batist Herbin iz Francuske biće održan u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2023” u utorak, 11.aprila, u dvorište Kuslevove kuće (u slučaju lošeg vremena, mjesto održavanja je KIC “Budo Tomović”), u 20 sati.

Pored bend lidera Ljujića, trio čine Ivan Marović, električna gitara i Tin Džaferović, kontrabas.

Crnogorski džez muzičar Slaven Ljujić, bubnjar, perkusionista, basista, školovan na muzičkoj akademiji Berkli u Bostonu, osnovao je nedavno svoj trio gradeći mostove saradnje sa izvanrednim muzičarima koji žive van Crne Gore. Svima im je bliska muzička improvizacija i spontano zajedničko stvaranje muzike na koncertnoj sceni. Muzičari pokušavaju da svoj izraz i zvuk dovedu na novi nivo, koristeći se metodom komponovanja na licu mjesta, kroz maštovitost i povezanost energija članova trija. Moto ovog trija “bez granica” označava želju za slobodom da na svojim nastupima stvaraju nova djela i tako proširuju sopstvene granice. Ovo je posebna prilika što trio uvodi majstora džeza Batista Herbina (Baptiste Herbin) francuskog saksofonistu koji će unijeti nove muzičke boje i oblike.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9633

Objavio dana tra 10 2023. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN