“Između polova” u Budvi

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u petak, 18. juna sa početkom u 20 časova biće predstavljena knjiga putopisa “Između polova” autora Stefana Đukića. O knjizi će na Akademiji znanja pored autora govoriti Milena Đukić, a moderatorka promocije biće Stanka Stanojević.

Knjiga Između polova je skup kolumni. Geopolitika baš kao i globalizam su kako navodi autor „učinli svijet ne-vrijednim putopisa i zato se možda treba okrenuti drugoj mogućnosti, geopoetici. Između polova je tako jedno kreativno tumačenje ideje geopoetike“.Eseji u knjizi se uglavnom bave svjetskim zbivanjima i gradovima, ali i nekim važnim domaćim događajima i temama paralelno.

Stefan Đukić je rođen 1986. godine u Baru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odsjeku Filozofija sa temom „Pojam razvoja u Hegelovoj filozofiji istorije“.
Radio kao profesor filozofije, etike, građanskog obrazovanja i istorije religije u gimnaziji. Dvije godine vodio autorsku radio emisiju „Glasom protiv negativnog“ koja se bavila širokim spektrom društvenih tema i ugostila univerzitetske profesore, naučnike, umjetnike, diplomate i druge.

Autor dokumentarnog filma „Šta ljevica želi“ snimanog u Berlinu 2016. godine koji se bavi savremenom radikalnom ljevicom u Evropi. Film je emitovan na Televiziji „Vijesti“ 2017. godine i bio predmet više okruglih stolova i tribina na fakultetima u Crnoj Gori. Jedan je od autora i voditelj političkog podcasta „Sve po spisku“.
Kao kolumnista, objavljuje tekstove i analize u dnevnim listovima Vijesti i Dan u Crnoj Gori, te na mnogim internet portalima. Lični blog uređuje i vodi od 2007. godine na kome objavljuje tekstove sa temama iz filozofije, kulture, politike i drugih društvenih oblasti.

Aktivan je kao moderator, predavač i učesnik na tribinama i konferencijama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Kao politički analitičar komentariše zbivanja na domaćoj i međunarodnoj političkoj sceni za televiziju i štampane medije.
Posvećen je građanskom aktivizmu, sa posebnim naglaskom na teme direktne demokratije, ekologije i pacifizma.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8803

Objavio dana lip 17 2021. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN