Izložba slika Matana Vukčevića

Izložba slika Matana Vukčevića pod nazivom „Dodir ljepote“ biće organizovana u galeriji CentreVille Hotel & Experiences, u periodu od 29.03. do 12.04.2019.

Matan Vukčević rođen je u Podgorici 1989. godine.

Diplomirao je 2015 godine na slikarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Dragana Karadžića.

Imao više samostalnih i kolektivnih izložbi. Učestvovao na likovnim kolonijama u inostranstvu. Osim klasičnog slikarstva, bavi se i performansom speed painting – koji je pokazao učešćem u emisiji ”Ja imam talenat” gdje se plasirao u finale.

Živi i stvara u Podgorici.

O izložbi

Kroz seriju slika koje izlažem predstavljam Crnu Goru na malo apstraktniji način. Krivicu za stvaralačku inspiraciju kojom su nastali ovi radovi, pripisujem ljepotama naše države, koje se mogu opisati na mnogo načina. Samim tim, ovaj serijal nosi naziv ”Dodir prirode”. Tehnike kojima sam radio slike krecu se od akvarela pa do vecih formata slika radjenih akrilikom na platnu kao i ulje na platnu. Ovakvi radovi zahtijevaju adekvatan prostor u kojima bi i njihova ekspresija mogla doći do izražaja. Upravo iz tog razloga odlučio sam se da ih po prvi put izložim u galerijskom prostoru Hotela Centreville. Smatram da sami urbani koncept ovog mjesta doprinosi još boljem izražaju moje inspiracije. ”, istakao je mladi umjetnik.

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana u periodu od 29. marta do 12. aprila, u galeriji, na prvom spratu hotela CentreVille u Podgorici.

 

Za sve dodatne informacije o posebnim ponudama i aktuelnostima, budite slobodni da se obratite hotelu na adresu news@cv-hotel.com, putem telefona +382 20 684 000, a više informacija o ponudama potražite na facebook i instagram stranici hotela CentreVille, kao i na facebook i instagram stranici lounge bara The Living Room.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7004

Objavio dana ožu 27 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN