Izložba slika Dragana Pečurice

Slike Dragana Pečurice biće predstavljene u okviru izložbe koja će biti otvorena u petak, 13.oktobra, u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović”, u 19 sati.

Izložbu će otvoriti novinar i publicista Dragan Mitov Đurović i moći će da se pogleda do 26.oktobra.

“Pečurica je slikar mora. On spoznaje svijeta stiče na obali. Bliskost mora i umjetnika ostavlja blistav pečat kolorita kojeg će slikar u svom radu koristiti kroz nadrealne teme koje susreće kroz maštu, slobodu tematike i jednostavnosti.

Ove slike nijesu natrpane elementima da bi forma bila zadovoljena, time i ravnoteža slike, već se kroz jednostavnost forme uspostavlja sklad, koji ostavlja jak pečat na ideju samog djela, oslobođenog puke dopadljivosti.

Da je u Italiji, Francuskoj ili Španiji, pa da izloži svoja slikarska platna, bio bi to događaj prvoga reda. No, i bez toga, Dragan Pečurica, danas spada u vrhove savremenog crnogorskog slikarstva. Nije akademski, a jeste vrhunski, osoben na likovnoj sceni u Crne Gore i mnogo šire i mnogo dalje. Slikar o kome će se tek znati.”  Miraš Martinović

Dragan Pečurica rođen je 1963.godine u Kotoru. Učestvovao je na više zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu, a samostalno je izlagao u Podgorici, Perjaničkom domu, ali i u Matici crnogorskoj u Herceg Novom, Živi i radi u Herceg Novom.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9810

Objavio dana lis 12 2023. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN