Izložba radova Milene Vukčević u KIC-u

U organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” biće otvorena izložba radova Milene Vukčević pod nazivom „Njenu glavu s krunom kose i u kosi cvet (V.P.Dis)“.

Izložbu će u petak, 15.aprila u izložbenom holu u 19 sati otvoriti direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović.

Milena Vukčević je rođena 1994.godine u Podgorici. Diplomirani je inženjer elektrotehnike. Živi i radi u Podgorici. Pored svojih poslovnih obaveza, trenutno pohađa magistarske studije na Univerzitetu u Beogradu i bavi se naučno istraživačkim radom iz oblasti elektrotehnike. Slikarstvo joj je druga ljubav od koje ne odustaje godinama i trudi se da na taj način da svoj mali doprinos kulturi, koja je po njenom mišljenju nažalost malo diskriminisana i kojoj treba da se pruži više pažnje, a sve u cilju podizanja kolektivne svijesti društva. Ovom izložbom se po drugi put predstavlja publici u Podgorici. Prva izložba pod nazivom “Tren” je predstavljena publici 2019.godine u KIC-u „Budo Tomović“.

„Ideja same izložbe jeste žena u pravom smislu te riječi. Stih čuvenog pjesnika moderne Vladislava Petkovića Disa „Njenu glavu s krunom kose i u kosi cvet“ predstavlja ultimativni vid izražavanja energije i emocije ženskog bića kroz pokret i siluete. Žensko tijelo je dar od Boga koje na najljepši način može slikovito predstaviti svoju energiju i osjećanja, jer svako ovozemaljsko biće ima svoju energiju koja ga čini autentičnim i sve opipljivo i neopipljivo je u biti energija koja nas okružuje. Zato svi mi možemo reći da smo jedinstvena bića sa svim svojim vrlinama i manama.“ autorka Milena Vukčević

Najvažniji aspekt ove izložbe i najznačajniji fakat koji upotpunjuje svu ovu priču jeste humanitarni karakter izložbe. Prateći okolnosti u posljednje vrijeme, odlučeno je da se prilikom otvaranja izložbe 15.04. u 19h u KIC-u Budo Tomović istovremeno organizuje donatorsko veče u saradnji sa fondacijom BUDI HUMAN na način što je pokrenuta prodaja radova sa ove izložbe, pri čemu će na večeri otvaranja biti postavljena donatorska kutija u izložbenom holu. Svaki rad ima simboličnu cijenu po 30 eura i pośetilac ima priliku da isto veče otkupi rad i direktno donira sredstva za potrebe izlječenja naše djece kojima je to prijeko potrebno. Prvobitna ideja je bila da se sredstva doniraju za Feđu Alkovića, ali kako je za potrebe njegovog liječenja prikupljeno i više nego dovoljno, sredstva će preko fondacije Budi Human biti preusmjerena za potrebe izlječenja drugog djeteta. Pokažimo još jednom da smo složni za našu djecu, kad je i najvažnije.

 

Postavka će moći da se pogleda do 26.aprila.                

 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9246

Objavio dana tra 15 2022. u kategoriji Književnost. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN