Humanitarna izložba u KIC-u

U organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” biće otvorena izložba radova Milene Vukčević pod nazivom „Njenu glavu s krunom kose i u kosi cvet (V.P.Dis)“.

Izložbu će u petak, 15.aprila u izložbenom holu u 19 sati otvoriti direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović.

Milena Vukčević je rođena 1994. godine u Podgorici. Diplomirani je inženjer elektrotehnike. Živi i radi u Podgorici. Pored svojih poslovnih obaveza, trenutno pohađa magistarske studije na Univerzitetu u Beogradu i bavi se naučno istraživačkim radom iz oblasti elektrotehnike. Slikarstvo joj je druga ljubav od koje ne odustaje godinama. Ovom izložbom se po drugi put predstavlja publici u Podgorici. Prva izložba pod nazivom “Tren” je predstavljena publici 2019. godine u KIC-u „Budo Tomović“.

„Ideja same izložbe jeste žena u pravom smislu te riječi. Stih čuvenog pjesnika moderne Vladislava Petkovića Disa „Njenu glavu s krunom kose i u kosi cvet“ predstavlja ultimativni vid izražavanja energije i emocije ženskog bića kroz pokret i siluete. Žensko tijelo je dar od Boga koje na najljepši način može slikovito predstaviti svoju energiju i osjećanja, jer svako ovozemaljsko biće ima svoju energiju koja ga čini autentičnim i sve opipljivo i neopipljivo je u biti energija koja nas okružuje. Zato svi mi možemo reći da smo jedinstvena bića sa svim svojim vrlinama i manama.“ autorka Milena Vukčević.

Prateći okolnosti, odlučeno je da se prilikom otvaranja izložbe istovremeno organizuje donatorsko veče u saradnji sa fondacijom BUDI HUMAN tako što je pokrenuta prodaja radova sa ove izložbe, pri čemu će na večeri otvaranja biti postavljena donatorska kutija u izložbenom holu. Svaki rad ima simboličnu cijenu po 30 eura i posjetilac ima priliku da isto veče otkupi rad i direktno donira sredstva za potrebe liječenja naše djece. Prvobitna ideja bila je da se sredstva doniraju za Feđu Alkovića, ali kako je za potrebe njegovog liječenja prikupljeno i više nego dovoljno, sredstva će preko fondacije Budi Human biti preusmjerena za potrebe izlječenja drugog djeteta. Pokažimo još jednom da smo složni za našu djecu, kad je i najvažnije.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9241

Objavio dana tra 14 2022. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN