Izložba ilustracija Andrijane Vešović Zombijane u KIC-u

U KIC-u “Budo Tomović” premijerno će biti otvorena izložba ilustracija regionalno poznate vizuelne umjetnice Andrijane Vešović Zombijane “Revolucija – dok mirišem baš lijepo”.

Otvaranje će biti organizovano u srijedu, 7.juna, u izložbenom holu KIC-a, u 19 sati.

Radovi će iste noći biti na licitaciji i moći će na licu mjesta da se kupe. Sva prikupljena sredstva od prodaje biće donirana u humanitarne svrhe. Moderatorka licitacije je Adrijana Husić.

Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana Bones, je vizuelna umjetnica iz Crne Gore. Svoju karijeru započela je prije više od deceniju, crtajući tvitove. Od tada se oprobala i kao grafički i web dizajner, promijenila adresu više puta, radila na puno projekata koji su joj se sviđali, a i onima koji nijesu. Danas, Andrijana crta samo ono što joj se sviđa, dakle sve osim tvitove. Često priča o društveno-odgovornim temama, a najčešće o ženskim pravima i mentalnom zdravlju. Trenutno živi i stvara u Podgorici. U svom portfoliju ima važnih saradnji, a neke od njoj najvažnijih su sa Sigurnom ženskom kućom iz Podgorice, SOS Nikšić, AFŽ Novi Sad… Do sada je imala preko 20 samostalnih izložbi.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9670

Objavio dana lip 5 2023. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN