Izložba i film ,,Adresa logor” u KIC-u ,,Budo Tomović”

Izložba ,,Nestali u Holokaustu – Zemun svaka slika priča priču” biće otvorena u poneđeljak, 26.oktobra, u 18 časova, u holu KIC-a “Budo Tomović” i biće otvorena do 1. novembra.

Riječ je o izložbi koja je posvećena članovima Jevrejske opštine Zemun, stradalim u holokaustu. Njihovi portreti, vojničke fotografije, fotografije iz svakodnevnog života, grupne fotografije snimljene na logorovanjima i sastancima brojnih udruženja, školske i fotografije u radnom okruženju prikazane na izložbenim panoima govore o njihovim ispunjenim životima, ali i strahovima i nadanjima za bolju budućnost. Njihova životna energija zrači sa izložbenih panoa i zavjet je njihovih potomaka da neće dozvoliti zaborav.

Ovaj projekat su podržali: Fondacija za otvoreno društvo Srbija, Grad Beograd, JDC Njujork i ing. Josef Žamboki iz Izraela.

Nakon otvaranja izložbe slijedi premijera filma ,,Adresa logor” u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 18:30.

Dogadjaj_Slika_5294

Film je napravljen po TV serijalu o stradanju jevreja u II Svjetskom ratu sa svjedočenjima preživjelih iz četiri beogradska logora. TV serijal je prenesen na filmsko platno kao jedna cjelina i ovo je prvo javno prikazivanje istog. Film je sastavni dio izložbe „Nestali u Holokaustu – Zemun svaka slika priča priču“.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4379

Objavio dana lis 23 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN