Izložba fotografija Katice Nišavić u KIC-u

U KIC-u “Budo Tomović” biće otvorena izložba crno-bijelih fotografija “Svijet u meni i oko mene, kroz otvorenu blendu” Katice Nišavić.

Izložbu će u ponedjeljak, 6.marta, u izložbenom holu KIC-a, u 19 sati otvoriti fotograf Dejan Kalezić i moći će da se pogleda do 16.marta.

Postavka obuhvata autorkine fotografije sa putovanja koje su napravljene u različitim vremenskim periodima i podnebljima, tokom nekoliko proteklih godina. Koliko radovi nose ime određenog stanja ili emocije, toliko predstavljaju i refleksiju unutrašnjeg stanja same autorke, kao i razvojni proces koji je prošla tokom putovanja, istražujući i upoznavajući različite kulture i običaje. 

Katica Nišavić je rođena 1992. godine u Podgorici. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, a već godinama uporedo razvija talenat u oblasti fotografije. U Briselu je provela 2019. godinu u umjetničkoj rezidenciji “Destelheide” đe je fotografisala umjetničke procese i sarađivala na različitim projektima. Osvajala je nagrade na foto konkursima, a njeni radovi više puta su bili izloženi na kolektivnim izložbama u Crnoj Gori, kao i van nje. 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9597

Objavio dana ožu 6 2023. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN