Izložba Dalibora Dada Ćetkovića

Samostalna izložba slika Dalibora Dada Ćetkovića biće otvorena u neđelju, 1. maja u galeriji One&Only Portonovi rizorta u Herceg Novom.

Dalibor Dado Ćetković je rođen u Baru 1982. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2007. godine u klasi profesora Marka Musovića, kada stiće zvanje Diplomirani akademski slikar. Od 2008. godine je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore – ULUCG. Dobitnik je brojnih internacionalnih priznanja i nagrada od kojih su značajne sa izložbe “Abstract” u Los Anđelesu 2021. i prestižna nagrada Leonardo Da Vinči dodjeljena u palati Borghese u Firenci 2022. godine. Upisan je u prvi Sveopšti likovni leksikon kao i u Veliku enciklopediju internacionalne umjetnosti “Art Universal” po izboru italijanskih eksperata za savremenu umjetnost i likovnih kritičara Frančeska i Salvatore Russo. Do sada je imao 17 samostalnih i preko 70 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

“Srećni smo što smo i ove godine u mogućnosti da ponudimo crnogorskim likovnim stvaraocima platformu za predstavljanje svoje umjetnosti internacionalnoj publici. Crna Gora i njeni ljudi su naša velika inspiracija, i želimo to da prenesemo gostima koji borave u One&Only Portonovi rizortu. Težimo tome da sva iskustva koja pružamo našim gostima budu duboko ukorijenjena u lokalnoj kulturi”, kazala je Tessa Gorman, generalna menadžerka rizorta.

Kroz umjetnički ciklus “Artist Series”, One&Only Portonovi rizort će tokom sezone ugostiti 5 crnogorskih umjetnika koji će moći da svoje stvaralaštvo predstave kroz izložbe otvorene za javnost – kako gostima hotela tako i široj publici koja posjeti rizort. Ciklus se organizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

“Izuzetno mi je što nastavljamo saradnju sa ultra-luksuznim rizortom One&Only Portonovi, gdje se i nalazi jedna od naših galerija. Izložba slika Dalibora Dada Ćetkovića iz ciklusa „Antares“ još jednom će nam pokazati kako umjetnost širi naše poimanje svijeta u svim njegovim pojavnim oblicima”, kazala je Ljiljana Milošević, direktorica galerije Pizana.

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana u periodu od 1. do 30. maja, u rizortu One&Only Portonovi. Za više informacija, pozovite +382 31 691 001.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9305

Objavio dana svi 1 2022. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN