Hercegnovska  “Dvorišta” u Veneciji

Ivan-SalaticKratkometražni igrani flm “Dvorišta” reditelja Ivana Salatića biće premijerno prikazan na prestižnom Venecijanskom Festivalu koji se održava od 02. 09. do 12. 09. 2015. Film je uvršten u međunarodnu takmičarsku selekciju Orizzonti i takmičiće se za Zlatnog lava.

Scenarista i režiser je Ivan Salatić, kamerman je Ivan Marković, montažu je obavila Jelena Maksimović, dizajner tona je Jakov Munižaba a simatelj tona je Kosta Kaštavara. Producent filma je Bojana Radulović, iz producentske kuće Code Blue production Montenegro.

Film se, na poetičan način, bavi prostorima u kojima živimo, atmosferom i vremenom, bilo da “Dvorišta” shvatimo u bukvalnom ili u nekom prenesenom smislu. Ovo je treći flm koji je Salatić snimio u Herceg Novom. Kao i prethodna dva, inspirisan je gradom u kojem je odrastao i obiluje ličnim motivima.

Glavni glumci su adolescenti koji u flmu predstavljaju sami sebe u okviru fikcije koja je zadana scenarijom, a čine ih Marko Štibuhar, Luka Petrone i Sara Kosovac.

Ivan Salatić je prošlogodišnji dobitnik nagrade Specijalno priznanje žirija za kratki flm “Zakloni” koji je prikazan u selekciji međunarodnog takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala, nakon čega je film bio na Torino Film Festivalu u Italiji, Entrevues Belfort Festival u Francuskoj. Kratkometražni dokumentarni film koji je režirao zajedno sa Jelenom Maksimović prikazan je do sada na CPH:Dox-u, Odense film festivalu i Beldoksu. Inače, nagradu za najbolju mušku ulogu na filmskom festivalu u Tanžiru 2013. godine dobio je glumac koji je učestvovao u Salatićevom prvom filmskom ostvarenju „Intro”.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3958

Objavio dana srp 30 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN