Gradsko pozorište u novembru

Publici svih uzrasta, posebno najmlađoj, Gradsko pozorište i u novembru ponudiće najatraktivnije naslove sa sve tri scene – Dramske, Lutkarske i Večernje.

Ljetnja pozornica, Mačor u čizmama (6+) | Gradsko pozorište Podgorica, Foto: Duško Miljanić

Novembarski repertoar Gradskog pozorišta otvoriće u subotu 5. novembra u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ predstava sa Dramske scene za djecu „Snježana i sedam patuljaka“, u režiji Veljka Mićunovića. Već sljedećeg dana, u standardnom terminu u podne, u Dodestu će biti igran „Dobri Zloćko“, kojeg je režirao Petar Pejaković.

Do kraja mjeseca pred najmlađom podgoričkom publikom, u salama KIC-a biće izvedeni komadi: „Ah, šta sve mora jadno dijete“ (12. novembar), „Mačor u čizmama“ (13. novembar), „Kod Nojeve barke u osam“ (19. novembar), „Palčica“ (20. novembar), „Kinez“ (26. novembar, u okviru UNICEF-ove kampanje „Prilike 2016.“) i „Čarobnjak iz Oza“ (27.novembar).

Tokom novembra u Podgorici će biti igrani i komadi sa Večernje scene: „Lažljivci“ (9.novembar), hit predstava „Filomena Marturano“ (10. novembar), „Slasti slave“ (15.novembar) i „Porodične priče“ (19. novembar).

Gradsko pozorište 19. novembra obilježiće Evropsku noć teatra. Toga dana biće igrane „Porodične priče“ (20h, Dodest) i „Kod Nojeve barke u osam“ (12h).

Predstave Gradskog pozorišta u novembru će biti izvedene i van glavnog grada. U Pljevljima će već 7. novembra biti igran novi komad za đecu „Kod Nojeve barke u osam“ u režiji Roberta Valtla, dok će 29. novembra biti izvedena predstava sa Večernje scene „Pogled s mosta“, reditelja Milana Karadžića.

Pred publikom u Herceg Novom, ansambl Gradskog pozorišta 17. novembra, u dva termina (11:30 i 14h u dvorani „Park“), izvešće višestruko nagrađivanu lutkarsku predstavu „Bajka o ribaru i ribici“, u režiji Evgenija Ibragimova.

I u novembru Gradsko pozorište očekuje još jedan festivalski pohod. Ovoga puta sa predstavom „Mačor u čizmama“, koja će 23. novembra biti igrana u okviru takmičarskog segmenta 13. Dječjeg pozorišnog festivala „Pozorište Zvezdarište“ u Beogradu.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5225

Objavio dana lis 31 2016. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN