Godišnji koncert Muzičke škole “Vasa Pavić”

14507_1

Orkestar Muzičke škole „Vasa Pavić“ održao je sinoć (2. 6.2015.g) godišnji koncert. Publika je uživala u izvanrednom izboru programa: Pietro Mascagni – Intermezzo simfonico (iz opere „Cavalleria rusticana“),  Joseph Haydn: Koncert za klavir i orkestar u D- duru Hob. XVIII:11, Joseph Haydn: Dječija  simfonija (Kinndersinfonie), Cvjetko Ivanović: Andante piacevole za solo violinu i kamerni orksetar.

Ovu omladinu, u delikatnom uzrastu, usmjerava i kreativno vodi dirigentica Irena Vuković. Ova mlada žena prva je diplomirana orkestarska dirigentica u Crnoj Gori. Velika je sreća za Muzičku škola „Vasa Pavić“ što ima na raspolaganju ovakav višestrani kadar – jer je Irena i profesorica i dirigentica orkestra ŠOSMO „Vasa Pavić“. Njena strpljivost i metodičnost su izraz beskrajne ljubavi prema svakom instrumentu i učeniku. Ono što je prevashodno ostavilo utisak na sve prisutne, u sali KIC_a Budo Tomović, je Irenin urođeni dar ili bolje reći urođena ljubav prema dirigovanju. Njeno veliko srce dalo je sve od sebe kako bi koncert bio veličanstven i nezaboravan. Publika je klicala: bravo!

Bilo je četvoro solista: troje klavirista i violinista. Klaviristi su: Andrije Jovović , Jovana Jaramaz i Mirjana Nikolić a violinista Emrah Lekić.  Izvedba klavirista bila je veoma zanimljiva: svako od njih je svirao po jedan stav iz Hajdnovog Koncerta za klavir i orkestar u D- duru Hob. XVIII:11. Mladi violinisa koji je svirao Andante picevole za solo violinu i kamerni orksetar Cvjetka Ivanovića, nije zaostajao za kolegama po ljepoti svojega dara.

Na početku koncerta čuli smo i viđeli zvuke keltske harfe koju je svirala profesorica Milica Kankaraš, koja od ove jeseni otvara klasu u  ŠOSMO „Vasa Pavić“.

J.M.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3304

Objavio dana lip 3 2015. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN