Forum mladih pisaca KIC-a gostuje u Novom Sadu

Pjesnici Foruma mladih pisaca KIC-a predstaviće se novosadskoj publici u okviru saradnje našeg i novosadskog kulturnog centra u utorak, 26. novembra u 20:30, u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Svoj opus predstaviće tri mlada autora: Jana Radičević, Nikola Ćorac i Milena Radević. Program vodi novosadski pjesnik Bojan Samson.

 

Kontinuirana i veoma uspješna saradnja našeg kulturnog centra sa Kulturnim centrom Novog Sada biće nastavljen sa gostovanjem Foruma mladih pisaca KIC-a. Podsjetimo, podgorički KIC i novosadski Kulturni centar saradnju su obnovili u junu 2017. godine, a ovo gostovanje je naš osmi zajednički projekat.

 

Forum mladih pisaca osnovan je u februaru 2015. godine u KIC „Budo Tomović“ u Podgorici, ne kao literarna sekcija, već književna grupa mladih autora na čijim se okupljanjima čitaju i komentarišu radovi, razmjenjuju informacije o konkursima i drugim književnim temama. Nakon pet godina kontinuiranog rada, pet zajedničkih zbornika, dvije objavljene i dvije najavljene samostalne zbirke kod važnih izdavača poezije u zemlji i regionu, tri regionalne nagrade i jedne međunarodne rezidencije, te nebrojenih grupnih i individualnih nastupa po Crnoj Gori, Forum mladih pisaca je grupa čiji se autori već ističu kao novi i važni glasovi u crnogorskoj književnosti.

 

Jana Radičević rođena je 1997. u Podgorici. Studentkinja je je Filološkog fakulteta u Nikšiću na odsjeku Njemački jezik i književnost. Osvojila je drugu nagradu na konkursu Ulaznica 2017. za ciklus pjesama „Megalodon Lantimos“. Jedna je od finalista 33. Festivala mladih pjesnika u Zaječaru, 46. Ratkovićevih večeri poezije u Bijelom Polju i 22. poetskog konkursa Desanka Maksimović u Valjevu. Poezija joj je objavljena u zbornicima Raspoloženi za ptice, Ili je već neko to isplanirao, Rukopisi 40, Rukopisi 41, Rješenje zagonetke, Bespomoćne riječi, kao i u književnim časopisima SCRIPT, VESNA, ARS i na portalu Strane.ba. Član je Foruma mladih pisaca. Prva zbirka poezije „Ako kažem može postati istina“ objavljena joj je u izdanju „Partizanske knjige“.

 

Nikola Ćorac rođen je 1991. u Podgorici. Studira Crnogorski jezik i južnoslovensku književnost na Filološkom fakultetu u Nikšiću. Pjesme su mu objavljene u zbornicima Raspoloženi za ptice, Ili je već neko to isplanirao, Rješenje zagonetke, Bespomoćne riječi, kao i u nekoliko crnogorskih i regionalnih književnih časopisa, između ostalih u časopisu ARS (1-2/ 2019) i studentskom listu VESNA (br. 15). Njegova poezija našla se u izboru art festivala PAF – konkurs za poeziju. Jedan je od finalista 34. Festivala mladih pjesnika u Zaječaru i 49. Ratkovićevih večeri poezije u Bijelom Polju, gdje je njegov rukopis nagrađen trećom nagradom za pjesnike do 27 godina. Član je Foruma mladih pisaca.

 

Milena Radević rođena je 1998. u Podgorici. Studentkinja je Filološkog fakulteta u Nikšiću, smjer Francuski jezik i književnost. Poezija joj je objavljena u zbornicima: Raspoloženi za ptice, Ili je neko to već isplanirao, Rješenje zagonetke, Bespomoćne riječi i časopisu SCRIPT. Član je Foruma mladih pisaca.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7887

Objavio dana stu 22 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN