Filmovi o staroj Podgorici na Ljetnjoj sceni

U okviru filmskih večeri od 27-og do 30-og avgusta biće prikazana četiri filma autora Momira Matovića na Ljetnjoj sceni (iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice), sa početkom u 20 sati. 

Filmovi su nastali u produkciji matFILMA Montenegro, a tematski su vezani za staru Podgoricu i poslijeratni Titograd.

Prvog dana, u ponedjeljak, 27. avgusta predviđena je projekcija filmova “Ispovijest Ribnice” i “Život ih je svemu naučio” .

U utorak, 28. avgusta biće projektovan dugometražni dokumentarni film “Titograd 70“ (I dio) a drugi dio će biti  prikazan u srijedu, 29.avgusta. Uz veliki broj arhivskih fotografija i snimaka odmotava se duhovita i opominjujuća priča o davnašnjem gradu i životu.  Sve u ovom filmu asocira na uspomene koje su bolne, opominjujuće, vrcave i duhovite.

Dugometražni dokumentarni film “To ludo srce” publika će moći da pogleda u četvrtak, 30. avgusta. Ovo je sentimentalna i uzbudljiva saga o prvim titogradskim rokerima 60-tih godina.

Filmovi će biti prikazani u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018”. Ulaz je besplatan.

U slučaju vremenskih nepogoda filmovi će biti prikazani u KIC-u ,,Budo Tomović” po datom redosljedu i u istim terminima.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6374

Objavio dana kol 26 2018. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN