Festivali u doba krize

U utorak, 4. avgusta, na Pjaci od kina, sa početkom u 20h, Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike organizuje konferenciju na temu „Festivali u doba krize“.

 

Učesnici konferencije su direktorke i direktori nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore, kao i gospođa Dora Ruždijak Podloski, direktorka Dubrovačkih ljetnjih igara. Na konferenciji će razgovarati i Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin). Domaćin i moderator ove konferencije biće direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista Ratimir Martinović, a direktorima će se pridružiti i nadležni iz Opštine Kotor i Ministarstva kulture, gđa Dragica Milić, direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

 

Učesnici konferencije izložiće svoje gledište o temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije nakon čega bi uslijedila debata na temu pozicije, uticaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima. Debata podrazumjeva i promišljanje aktuelnih i budućih formi, načina i sadržaja koji festivali komuniciraju sa svojom publikom, kao i definisanje novog, a nadano i boljeg – normalnog, i u pogledu života festivala.   

 

Konferencija će se održati na Pjaci od kina uz ograničen broj publike i novinara, dok će prenos biti moguće pratiti uživo preko Facebook društvene mreže ili YouTube kanala Festivala.

 

Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike ove godine pokrenuo je serijal razgovora sa relevantnim umjetnicima, intelektualcima, direktorima festivala na temu uticaja virusa korona na kulturni život, umjetnost ali i festivale, kako u našoj zemlji, tako i u svijetu. Prvi razgovor je protekao sa proslavljenim gitaristom Milošem Karadaglićem, dok će ovaj serijal kulminirati UNESCO-vom konferencijom koju festival planira da organizuje na zimu, ili proljeće, u skladu sa situacijom.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8376

Objavio dana kol 2 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN