Festival pisaca “So i more” u Budvi

U organizaciji Narodne biblioteke Budve tokom vikenda, 29. i 30.marta biće realizovan prvi Festival pisaca “So i more” koji će okupiti stvaraoce iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a u muzičkom progamu nastupiće budvanski bendovi Refugee Jesus & Apostles i Marko & Jack Lupino. Svi programi će se odvijati u Starom gradu na Trgu palmi kod konobe Feral.

Dvodnevni Festival “So i more” u petak, 29.marta u 18 časova otvoriće predsjednik Savjeta JU Narodna biblioteka Budve dr Predrag Zenović. Nakon otvaranja Festivala u 18.10 h uslijediće razgovor sa piscem Aleksandrom Mrdakom (Crna Gora). Nakon Mrdaka, u 19.30 razgovaraćemo sa Pietrom von Tillen iz Hrvatske, a u 21h sa Jelenom Ćuslović iz Srbije. Nakon razgovora i prestavljanja autora nastupiće budvanski bend Refugee Jesus & Apostles.

Drugog dana Festivala, u subotu, 30.marta sa početkom u 18h na programu je okrugli sto sa temom “Internet i književnost” o kojoj će svoja gledišta iznijeti pisci: Pietra von Tillen, Senka Marić i Goran Stojičić. U 19.15h na programu Festivala je razgovar sa piscem Đorđem Gregovićem , a u 20h sa spisateljicom Senkom Marić (BiH). Predstavljanje pisaca završićemo razgovorom  sa Vladom Arsićem (Srbija) koji počinje u 21h. Završetak dvodnevnog Festivala pisaca “So i more” rezervisan je za muzički nastup budvanskog benda Marko & Jack Lupino.

Festival pisaca “So i more” je projekat nastao po ugledu na slične evropske festivale manjeg formata. Prvi budvanski Festival pisaca će, na Trgu palmi u Starom gradu kod konobe Feral, tokom dva dana ugostiti i predstaviti budvanskoj i široj  javnosti domaće i stvaraoce regionalne književne scene.

Pozivamo sugrađane i sve poklonike književnosti i umjetnosti da dođu i proprate Festival.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7000

Objavio dana ožu 27 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN