FALI PUBLIKA ZA FESTIVALE

Niko živi u Crnoj Gori ne može nabrojati, niti znati, koje je grdilo festivala niklo, ovog ljeta, po Crnoj Gori. I kuso i repato je ušlo u utakmicu, diglo se da napravi festival.

Toliki broj festivala ni veoma bogate zemlje ne mogu isfinansirati. E, Crna Gora može, mimo svijet. Može što niko ne može! Čuš!? Ko će ka mi? Masa isfrustriranih organizatora!

Ako se broj festivala uporedi  sa švedskim stolovima, danonoćno punjenim i prepunjenim stolovima, onda su ogromne količine hrane bačene.Nije bilo konzumenata odnosno publike.U prevodu, proizvođači dramskih predstava. raznovrsnih muzičkih zvukova, „stvaraoci“ performansa – nijesu imali normalnu publiku.

Kome se isplati da finansira devalvaciju i inflaciju kulture? Zašto Ministarstvo kulture CG nema razuman projekat? Nije fer u zemlji đe  ¾  stanovništva živi u materijalnoj oskudici i bori se za goli opstanak, bacati novac na svakodnevne i svakonoćne festivale koje nema ko da prati.

 

J.Medojević

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=2111

Objavio dana kol 5 2012. u kategoriji Komentar. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

1 Komentar za “FALI PUBLIKA ZA FESTIVALE”

  1. Žarko Andrijevica

    A bogme ste u pravu.

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN