EVROPSKA NOĆ TEATRA 2015.

znak-pozorista-11jpeg-890x1186Gradsko Pozorište iz Podgorice će se priključiti projektu EVROPSKA NOĆ TEATRA  i 20. novembra odigrati dvije predstave “Kinez”( Sala DODEST U 18:00h) – predstavu rađenu u koprodukciji sa ASSITEJ centrom Crna Gora, Fondacijom „Kotorski festival pozorišta za djecu“ i predstavu “Hormoni” (Velika sala KIC-a u 21:00h).

 

 Gradsko pozorište svojim gledaocima obezbjeđuje 50% popusta na sve ulaznice!

 

Projekat  EVROPSKA NOĆ TEATRA je jednodnevna  manifestacija posvećena scenskim umjetnostima. Održava se istovremeno u velikom broju gradova svake godine treće subote u novembru mjesecu. Pozorište toga dana postaje glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i pozorišnih djelatnika tako i publike.

Toga dana pozorišta daruju predstave, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju pozorišta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade.
Pored niza već gotovih predstava, EVROPSKA NOĆ TEATRA svoj program širi i na gostovanja međunarodnih koprodukcija, razmjene predstava između domaćih pozorišnih kuća, čitanja i uprizorenja tekstova savremenih evropskih autora, okrugle stolove i susrete…  Sva događanja u sklopu ove jednodnevne, ali i cjelonoćne manifestacije okupljena su oko jednog cilja – ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva pozorišne publike i pozorišnih umjetnika u jedinstvenom iskustvu.

Ideja ovog projekta i jeste uključiti što više učesnika kako bi EVROPSKA NOĆ TEATRA postala tradicionalna i prepoznatljiva evropska manifestacija.

Projekat NOĆ TEATRA zamišljen je kao projekat koji podstiče pozorišno stvaralaštvo na prostoru cijele Evrope te ga time približava široj urbanoj javnosti, ali i onima koji životom nisu fokusirani na velike gradove i kulturne centre.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4467

Objavio dana stu 19 2015. u kategoriji Književnost. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN