Džordž i Leni ponovo pred barskom publikom

Predstava O miševima i ljudima” u režiji Dina Mustafića, kooprodukcijsko ostvarenje 31. Barskog ljetopisa” i Gradskog pozorišta Podgorica, biće odigrana u subotu, 3. avgusta na sceni u Starom Baru, u sklopu pozorišnog programa ovogodišnjeg izdanja Festivala.

„O miševima i ljudima“ govori o posljedicama ekonomske krize u Americi tridesetih godina prošlog vijeka i u izvjesnom smislu je odgovara današnjim prilikama, iako je sadašnja ekonomska kriza kao i priroda tržišta bitno drugačija. Mustafićevo čitanje Stajnbekovog djela stavlja naglasak na snove, iluzije kao neophodnost opstanka u surovom okruženju koje marginalizuje drukčije, stare, bolesne i osobe sa smetnjama u razvoju; govori se i o bijegu u utopiju kao jedinom mjestu na kojem možemo biti srećni dok nas ne ugrizu oštri zubi stvarnosti – dok se ne suočimo sa činjenicom da se ovdje i sada prijateljstvo, humanost i sloboda povlače pred strahom, interesom i taštinom.

U komadu igraju: Mišo Obradović, Miloš Pejović, Branko Ilić, Pavle Ilić, Marija Đurić, Dejan Đonović i Božidar Zuber.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7518

Objavio dana kol 2 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN