Džezeri priredili feštu na 32. Ljetopisu

Džez kvartet čiji je istaknuti član mlada Sara Jovović nastupio je u srinoć, 17. jula na platou ispred Dvorca kralja Nikole, u sklopu muzičkog programa 32. „Ljetopisa“, i tom prilikom priredio devedeset minuta uživanja za sve prisutne poštovaoce ove muzike. Program sastavljen od džez i fjužn standarda i obrada crnogorskih pjesama u džez maniru na čelu sa ovom dvadesetogodišnjom pijanistikinjom, izvodili su Milorad Šule Jovović na gitari, Martin Đorđević za bubnjevima i Milivoje Pićurić za basom.

Ovu mladu džezerku mnogi iskusni muzičari nazvali su izvanrednim talentom i najboljom mladom džez pijanistkinjom, a puna stipendija eminentnog koledža Berkli je to i potvrdila.

Nakon uspješno završene prve godine studija u Bostonu, Sara kaže da su sva njena očekivanja ispunjena.

„Najveća prednost Berklija je to što mogu da sviram sa muzičarima širom svijeta i da dijelim muziku sa njima. Upravo sam se vratila iz Italije gdje je moj drug organizovao festival, tako da imam mnogo mogućnosti i prilično sam zadovoljna. U maju sam završila prvu godinu i sva moja očekivanja su se ostvarila“, rekla je ova rođena Podgoričanka koja zahtjevne džez studije doživljava kao pravo uživanje i privilegiju.

Iako vrlo mlada, već je imala niz značajnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Tri godine zaredom učestvovala je na „Made in New York“ džez festivalu u Podgorici. Nastupala je i na festivalima u Bijelom Polju, Petrovcu, Herceg Novom i Tivtu i imala veliki broj klubskih svirki. Prošle godine je učestvovala na džez festivalu u Tirani, a protekle zime nastupala je i u glavnom gradu Njemačke.

„Na poziv našeg prijatelja saksofoniste koji je i sam mnogo dobar muzičar, svirali smo u Berlinu u poznatom džez klubu „Zig Zag“ gdje smo izveli uglavnom obrade crnogorskih pjesama što se publici mnogo svidjelo, a za nas je bilo prelijepo iskustvo“, zaključila je Jovovićeva koja kao student aktivno nastupa i u Bostonu gdje učestvuje u raznim muzičkim projektima, studijskim snimanjima i performansima.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7404

Objavio dana srp 18 2019. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN