Dušanka Belada na radionici Zagreb film festivala

Scenario za dugometražni igrani film “Komarnica” Dušanke Belade, selektovan je za učešće na prestižnoj radionici “Moj prvi scenarij” koji organizuje Zagreb film festival.

Politička elita dolazi u oronuo, siromašan grad kako bi predstavila projekat izgradnje hidroelektrane (HE) na zaštićenoj rijeci. U grad dolaze i evropski ekološki aktivisti kako bi spriječili građenje HE u prvoj ekološkoj državi na svijetu. Različita poimanja svijeta, savjesti i slobode u malome mjestu dovode do intenzivnih sukoba različitih interesa države, nevladinog sektora, medija, lokalnog stanovništva i stranaca. A tu su i neki lični konflikti navodi se u opisu projekta na zvaničnom sajtu Zagreb film festivala.

Scenario je nastao na festivalu “Vrijeme stvaranja” koji u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore organizuje Radio-televizija Crne Gore. Najavljeno je da će projekat koji je trenutno u fazi razvoja, ući u realizaciju sljedeće godine u produkciji RTCG.

 

prenešeno iz Cetinjskog Lista

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9821

Objavio dana lis 27 2023. u kategoriji Književnost. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN