Drugi dan Lake Festa 2021

Ovogodišnje izdanje Lake Festa i druge večeri dovodi imena iz regiona koji su već nastupali na sceni pored Krupca i to u sljedećem rasporedu:

20.00 PARAMPAŠČAD

20.50 ZOSTER

22.15 GOBLINI

23.45 SUNSHINE

1.15 SIX PACK

Pośetioci festivala moći će ući u festivalski prostor sa potvrdom o vakcinaciji (prvom dozom ili revakcinisani), uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dokaz da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa, kao i negativan brzi antigeski test ne stariji od 48 sati, saopštili su organizatori.

Slogan ovogodišnjeg Lake festa je, kako su istakli organizatori, “Ponovo zajedno s muzikom”.

“Usljed aktuelne epidemiološke situacije u našoj zemlji i regionu 10. izdanje Lake festa će se održati pod malo izmijenjenom organizacijom. Za ulazak u festivalski prostor potrebno je dostaviti jednu od sljedećih potvrda:

  • da ste u cjelosti vakcinisani ili da ste primili prvu dozu vakcine;
  • negativan PCR test na COVID-19 koji nije stariji od 72 sata;
  • dokaz da je prošlo manje od 180 dana od kada ste imali pozitivan PCR test;
  • negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.”Ukoliko neko od posjetilaca ne posjeduje nijedan od gore navedenih dokumenata za njih će biti obezbijeđeno da na licu mjesta odrade brzi antigenski test:

Uz trodnevnu kartu test se radi besplatno. Za posjetioce koji posjeduju jednodnevnu kartu cijena testa iznosi simboličnih 2 eura”, naveli su organizatori.

Iste mjere, pojašnjavaju, važe i za kamp, a zbog procedura prilikom ulaska apeluju na posjetioce da dođu ranije, kako bi se izbjegle gužve i kako niko ne bi propustio program.

Navode da cijena karata ostaje nepromijenjena, kao i svih ranijih godina. Jednodnevna iznosi 10 eura, a trodnevna 25 eura.

“Karte se mogu kupiti u Niksiću u NK pabu i Podgorici u Montengro caffe pabu. Naravno, karte se mogu kupiti i na samom ulazu u festivalski prostor”, navedeno je u saopštenju.

I ove godine, u okviru kampanje “Kad pijem ne vozim”, dugogodišnji partner festivala, Pivara “Trebjesa”, subvencionisaće dio cijene karata na relaciji Nikšić – Krupac – Nikšić i Krupac – Podgorica kod izabranog autobuskog prevoznika.

“Potražite označene autobuse i vozite se po cijeni od 0,5 eura na relaciji Nikšić – Krupac i Krupac – Nikšić i za 1,5 eura na relaciji Krupac – Podgorica. Na ovaj način doprinosi se bezbjednom povratku posjetilaca kući, a sve u skladu sa sloganom kampanje koja nam poručuje: “Kad pijem – ne vozim””, istakli su organizatori.

Lake Fest je, pored epiteta najvećeg rock festivala, odavno dobio i epitet zelenog festivala. I ove godine, 8. put, biće realizovana ekološka kampanja Rock & Recycle.

Kampanja koju realizuje Pivara „Trebjesa“ ima za cilj da pozove posjetioce da vode računa o tome gdje bacaju otpad tokom festivala, kako bi festivalski prostor ostao čist.

“Za 10 prikupljenih plastičnih čaša i donijetih na Rock & Recycle štand, posjetioci će dobijati ceger ili šešir. U prethodnim godinama posjetioci su bili vrijedni i prikupili ukupno preko 165 hiljada plastičnih čaša i poslali ih na reciklažu! Koliko možemo zajedno ove godine?”, ističu organizatori.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8968

Objavio dana kol 6 2021. u kategoriji Alternativa, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN