Dramski, muzički, književni i likovni program

Trećeg dana na 23. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu  predstavilo se Kraljevsko pozorište Zetski dom sa Cetinja predstavom “Ivica i Marica”,  u režiji mladog crnogorskog reditelja Mirka Radonjića.

Ljetnja pozornica, Ivica i Marica, Kraljevsko pozorište Zetski dom, Cetinje, Foto: Duško Miljanić

Ljetnja pozornica,
Ivica i Marica, Kraljevsko pozorište Zetski dom, Cetinje, Foto: Duško Miljanić

U muzičkom dijelu Kotorskog festivala pozorišta za djecu  otvoren je VI Međunarodni festival gudača.  On je već postao tradicionalan program na Festivalu i ima svoju publiku koja vjerno prati mlade muzičke stvaraoce iz Crne Gore i okruženja. Festival gudača je zvanično otvoren koncertom “Čarobno čelo”, u izvedbi dua Aleksandar Latković (violončelo) i Aleksej Molčanov (klavir).

Književni program festivala je počeo promocijom knjige “Belzhar”, američke književnice Meg Vulicer. Pored promocije u sklopu istog programa bila je i projekcija filma “Ovo je moj život” rađen po scenariju iste književnice.

Sjutra na festivalu u glavnom programu biće izveden “Mačor u čizmama” Gradskog pozorišta iz Podgorice.

U pratećem programu predstaviće se Bosansko narodno pozorište iz Zenice predstavom “Kamenje”. Pored te predstave biće otvorena i izložba “Moj svijet”. Na izložbi će biti predstavljeni radovi djece i osoba  sa smetnjama u razvoju.

I na kraju u sklopu književnog programa predstaviće se pisac Dejan Aleksić sa romanom  “Cipela na kraju svijeta”. Tim programom nastaviće se saradnja Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Politikinog zabavnika jer se već tradicionalno dobitnik njihove nagrade prestavlja na ovom festivalu koji je programski segment 7. Medjunarodnog festivala KotorArt.

J.P.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3396

Objavio dana srp 4 2015. u kategoriji Izvještaj, Novinarstvo. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN