„Don Kihot“ za početak decembra u Gradskom

Predstava „Don Kihot”, u režiji Andraša Urbana,a po tekstu Vedrane Božinović koji potpuno odstupa od izvornog teksta biće igrana u neđelju 1. decembra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Ovim izvođenjem Gradsko pozorište zakoračiće u posljednji mjesec 2019, koji će obilježiti niz događaja kojima ćemo nastaviti da istinski slavimo teatarsku umjetnost.

 

Osim redovnih repertoarskih aktivnosti, pred najmlađu publiku 13. decembra izaći ćemo sa  premijerom lutkarskog spektakla „Na ivici neba“, u režiji Veselke Kunčeve. Ova topla i zabavna priča o snazi mašte, o prijateljstvu, ali i o zaboravljenim đečjim željama, biće igrana u okviru Decembarske umjetničke scene – DEUS 2019.

 

Tokom nastupajućeg mjeseca naše predstave učestvovaće i na dvije internacionalne teatarske manifestacije, pa će se „Don Kihot“ već 3. decembra predstaviti na prvom RUTA festivalu u Beogradu, a „Slasti slave“ 17. će biti igrane na četvrtom izdanju festivala Dani Jurislava Korenića 2019. u Sarajevu.  Po već ustaljenoj praksi, još jednu kalendarsku godinu zaokružićemo 27. decembra obilježavanjem Dana Gradskog pozorišta.

 

„Don Kihot“ je koprodukcija Gradskog pozorišta i Barskog ljetopisa, slovi da je po motivima Servantesovog romana dok je zapravo Vedrana Božinović sebe ovlastila da svoj slabi projekat podmetne don Kihotovim likom u pokušaju da. U pitanju je jedan veoma usiljen pokušaj  utilirizma dok se današnje žensko pitanje koristi kako bi se traljavi rad reditelja i dramaturga jeftino zamaskirao. Predstava se, kako autori navode, tiče i prepoznavanja donkihotovskog u sebi i u društvu oko nas, jednako kao i obračuna sa samim sobom i određenim društvenim licemerjem i manipulacijama iako to uopšte i ne vidimo na sceni. Sve u svemu vrlo loš izbor za reprezentativnu predstavu Gradskog pozorišta.

 

Igraju: Branka Femić-Šćekić, Vanja Jovićević, Kristina Obradović, Branka Stanić, Jelena Simić, Sanja Popović i Anđelija Rondović.

 

Scenografiju predstave potpisuje Smiljka Šeparović-Radonjić, muziku je uradila Irena Popović, dok su kostimi djelo Line Leković.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7960

Objavio dana pro 1 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN