Dokumentarni film “Barice”

Premijeru dokumentarnog filma “Barice” poznatog crnogorskog stvaraoca Miodraga Bola Boškovića organizovaćemo u saradnji sa NVO “Boškovići – Lučinci” śutra, u srijedu, 13.februara , u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 20 sati.

Dokumentarni film “Barice” je elegična priča o istoimenom selu na śeveru Crne Gore, odakle porijeklo vodi bratstvo Boskovića – Lučinaca. Riječ je o klasičnom dokumentarnom filmu koji je sniman tokom 2004. i 2005. godine, a konačno, nakon nekoliko etapa finalizovan je 2018. Pored prikaza istorije sela, u filmu se govori i o bratstvima, koja pored Boškovića koje je najmnogobrojnije, čine: Rutovići, Mrdaci, Zejaci, Čuljkovići, Konjevići… Obiluje art lendingom i pejzaži predjela Barica, ali u filmu je prikazano i desetak intervjua mještana sela. Scenario, režiju i muziku potpisuje kompozitor i autor filmova Miodrag Bole Bošković. Film traje 45 minuta.

Ulaz je besplatan.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6701

Objavio dana velj 12 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN