„Dokle pogled seže“ gostuje u Gradskom pozorištu  

Gradsko pozorište ugostiće u poneđeljak, 18. novembra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ višestruko nagrađivani autorski projekat poznatog reditelja Arpada Šilinga „Dokle pogled seže“, u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Turbulentne teme današnjice koje je Šiling smjestio u priču „Dokle pogled seže” prepoznate su kao gorući problemi u Crnoj Gori, ali nijesu samo realnost ovog prostora, već Balkana, pa i nekih zemalja koje su odavno u Evropi.

Glumci u predstavi koriste lična imena, mada je očigledno da se ne mogu poistovijetiti ni sa jednim od likova. Njih osmoro igraju 25 različitih karaktera – od radnika do ministra. Svi do jednog su kompleksni likovi, ispunjeni nadama i strahovima. Oni sanjare i kroje planove, iako nijesu sposobni da procijene što je realnost. Ne mogu da stanu na svoje noge i zbog toga svi očekuju nešto od drugoga, pomoć ili rješenje, a na kraju, ipak, ostaju sami sa svojim patnjama. Izuzetno jako mogu i da se smiju i da plaču, samo što djelujući ne čine ništa: nijesu u stanju da donesu prave odluke….

 

Igraju: Varja Đukić, Srđan Grahovac, Nada Vukčević, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Dejan Đonović, Jelena Simić i Aleksandar Gavranić.

 

Dramaturški tim predstave čine Bence Biro i Kata Đarmati, asistent reditelja je Mirko Radonjić, a muziku potpisuje Nina Perović.

 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7851

Objavio dana stu 17 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN