…DOĐAVOLA!

Knjiga je nastala nakon višegodišnjeg promatranja stvarnosti koja nas okružuje i potrebe da se glumac Zoran Vujović na drugi način izrazi, i progovori o stvarima i vrijednostima koje su nam ili postale nebitne, ili smo nesvjesno potisnuli kao nebitne i nevažne. Podijeljena je u tri cjeline: dođavola čovjek, dođavola ljubav i dođavola zemlja – jasno upućujući koje tri stvari formiraju okosnicu knjige.

„…dođavola“ je anti-pojam i svaka je pjesma antiherojska, tragajući za našim vrlinama, preko kojih najbolje možemo sačuvati ono pravo herojsko u nama. Ove pjesme otvoren su poziv na povratak najvrednijem u nama – ljubavi, jer i kao glumac i kao pjesnik, sve što Zoran Vujović zna, zna samo zato što voli.

Učesnici:
Zoran Vujović · autor 
Božo Koprivica · pisac
Dragana Tripković · književnica i dramaturškinja
Petar Dobričanin · gitara 
Tanja Ševaljević-Bogdanović · violina 
Ana Vujošević · glumica 
Žana Bulatović-Gardašević · glumica
Petar Burić · glumac

Zoran Vujović rođen je 1978. godine. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je na Cetinju. Studirao je Pravni fakultet u Podgorici do septembra 2000, kad polaže prijemni ispit za glumu, na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Bora Stjepanovića. Oduvijek se interesovao za pisanje poezije, drame, scenarija i kratke priče. Prva drama „Fiktivni poljubac“ nastala je kao proizvod nagomilanog glumačkog iskustva, kroz rad u pozorištu, kroz literaturu, te rad s kolegama glumcima i rediteljima, te kao proizvod neprestanog traganja za odgovorima u umjetnosti. Svojom potrebom da svaku ulogu učini posebnom, zaradio je i epitet pjesnik glume. „…Dođavola“ mu je prva knjiga poezije. U pripremi su još jedan dramski komad kao i scenario za film.

Promocija će se održati 7. sep. 2020 u 22:00h  na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8514

Objavio dana ruj 6 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN