„Dodiri“ u DODEST-u

Prva zbirka poezije Savke Gudović Parađine „Dodiri“ biće predstavljena podgoričkoj publici u ponedjeljak, 29.marta u sali DODEST, od 16:30.

O zbirci će uz autorku govoriti: Olga Dabović Klikovac, Dušica Pajović, Miladin Trifović i Milan Rajović u ime Udruženja književnika “Zenit”.

Stihove će govoriti pjesnikinja Anika Vuletić, a veče će moderirati novinarka Ivana Gudović. Učesnik promocije biće i učenik Gimnazije “Slobodan Škerović” gitarista Danilo Vuković.

U zbirci su sabrani stihovi rane i sadašnje poezije autorke. Poeziju piše od mladosti ali je tek sad odlučila da se predstavi javnosti. Većina pjesama je pisana u kratkoj formi. Tematski vrlo raznovrsna. Obrađuje teme od ljubavnih, socijalnih do samog ispitivanja sebe i trajanja uopšte.

Savka Gudović Parađina je rođena u Podgorici. Piše poeziju i slika. Dobitnica je više domaćih i međunarodnih priznanja za poeziju. Izdala je zbirku poezije „Dodiri“ 2019. godine. Živi i radi u Podgorici.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (DODEST sala do 30 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8705

Objavio dana ožu 29 2021. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN