DOBRA VIJEST

226294_radost_-rebenok_4799x3228_(www.GdeFon.ru)Da li znate neku dobru vijest? Takvu vijest treba s nekom podijeliti. Imate li lijepe riječi, da ih s nekom podijelite? Slatke su kao med, lijek kostima i duši.

Kada upadnemo u veliki stres i kad smo jako nervozni- postoji jedna laka vježba koju  možemo izvesti, da bi nam bilo lakše. Ova vježba oslobađa pozitivni endorfin u mozgu. To je hemikalija koja čini da se dobro osjećamo. Ona se oslobađa u mozgu kad kažete:  „Molim vas“, „Hvala“, „Volim te“.

Naš mozak može da luči i negativni endorfin-kada vičemo ili psujemo. To sprječava imuni sistem da radi kako treba, pa možemo postati bolesni. Stručnjaci su uspjeli da izoluju pozitivni endorfin i počeli su da ga daju ljudima koji su depresivni ili imaju želju za samoubistvom. Ta injekcija je jako skupa a može se dobiti besplatno ako pomažete drugima. Kad god pomažete drugima, dajete im dio svog vremena, dobijate najviše blagoslova. Od tih blagoslova uvijek ćete se dobro osjećati.

Svima je potrebna ljubav. Neka vas ništa što ljudi govore ili čine, ne spriječi da ih volite. To će vašem životu donijeti velike blagoslove.

Dr Paul Volk

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=2246

Objavio dana lip 29 2013. u kategoriji Uvjerenja. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN