“Djeca sunca” premijerno na Velikoj sceni

Na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta je sinoć, 31.3.2022., izvedena predstava „Djeca sunca“ koju je po tekstu Maksima Gorkog režirala Jovana Tomić.

Adaptaciju teksta potpisuju Dimitrije Kokanov i Jovana Tomić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, asistentkinja kostimografkinje Gordana Bulatović, kompozitor Luka Mejdžor, koreograf Igor Koruga, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Mišo Obradović, Sanja Vujisić, Vanja Jovićević, Slavko Kalezić, Stefan Vuković, Lara Dragović, Olivera Vuković, Lazar Dragojević, Jovan Dabović i Mirjana Spaić.

“Okosnica narativa komada je “revolucija”, neredi i protesti ljudi usljed epidemije kolere i siromaštva, dok se u „svoja četiri zida“ „djeca sunca” strastveno bore i izgaraju u ljubavnim trouglovima ili disfunkcionalnim zajednicama, brakovima, vezama. Od tolike želje i usredsređenosti na partnere, akteri nemaju vremena, a ni interesa da sagledaju širu sliku, kataklizmu koja im se približava i koja će ih na kraju i uništiti. U srži svih tih odnosa, koji su i komični i tragični i bizarni, sa kojima svako može da se poistovjeti, leži jedno zrno koje sve različitosti objedinjuje, a to je želja za posjedovanjem, osvajanjem tuđih emocija, tijela i mozga, gdje se za taj cilj ne biraju sredstva.” – rediteljka Jovana Tomić.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9219

Objavio dana tra 1 2022. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN