Direktorica škole promoviše alkoholizam

Na današnji dan, 1936-e, Dolores Ibarruri je održala govor protiv fašizma koji je zaključila čuvenim usklikom: ¡No Pasarán!

Tačno 85 godina od tog događaja saznajemo iz medija da je za v.d. direktora osnovne škole u Baru izabrana osoba koja je oličenje svega onoga što jedna učiteljica nikad ne bi smjela biti.

R.V. je postala poznata po tome što je službeni položaj zloupotrijebila da bi vršila vjersku i političku indoktrinaciju. Tražila je od učenika da crtaju trobojku sa štumfovima i time se hvalila objavljujući slike na društvenim mrežama. Protivno svim zakonima, vodila je svoje đake, bez ikakvog obzira prema tome ko se izjašnjava kao katolik, musliman ili ateista, na moleban u pravoslavni hram i to u jeku epidemije da se klanjaju i čelom dotiču pod, zbijeni jedni pored drugih. Zbog toga je dobila otkaz krajem prošle kalendarske godine a trebalo joj je i oduzeti licencu za rad u vaspitno-obrazovnim institucijama jer je očito promašila profesiju. Umjesto toga, razriješena je direktorka koja je zakonito dala otkaz R.V. a R.V. je postavljena na mjesto vršioca dužnosti direktora osnovne škole. Postavlja se pitanje, šta je uopšte Višnjićku preporučilo da bude v.d. direktor škole kada nema reference? Na svom zvaničnom facebook profilu, pored afirmativnih objava za koaliciju ZBCG, antivaksersku kampanju, negaciju genocida u Srebrenici i podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću, objavila je i ’’pjesmu’’ o lozovoj rakiji za koju kaže da to ,,čuva za svoju djecu u školi’’.

Da li su to te ’’reference’’ koje vrednuje ministarka Bratić više od časti, ugleda i uspjeha drugih profesora?

Da li ćemo i mi prosvjetari podvući crtu i reći: ,,Neće proći!” ako ovakva nekompetentna osoba i njoj slični budu sjutra postavljeni za direktore škola? Krajnje je vrijeme da za rukovodioce budu birani stručni ljudi a ne promoteri partija na vlasti i bolesti ovisnosti.

 

Milica Kankaraš

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8866

Objavio dana srp 19 2021. u kategoriji Komentar, Novinarstvo. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN