Dani gitare 3. dan

Na treći dan muzičkog festivala ćemo imati priliku da čujemo crnogorskog džez gitarisu Filipa Gavranovića, koji nastupa i pod psudonimom Pippo Corvino. On će svirati večeras, 28. februara, u sali biblioteke “Radosav Ljumović” u 20 časova.

Filip Gavranović, odnosno Pippo Corvino, rođen je 1988. godine u Puli, SR Hrvatska, SFR Jugoslavija. Počeo je svirati klasičnu gitaru sa devet godina. U Podgorici (Crna Gora) je završio nižu muzičku školu i prva dva razreda srednje u klasi profesora Nedeljka Pejovića, ostatak srednje je završio u klasi profesora Srđana Bulatovića i uporedo džez gitaru u klasi Milorada Šula Jovovića. 2007. godine upisuje klasičnu gitaru na cetinjskoj akademiji (Cetinje, Crna Gora) u klasi profesora Srđana Bulatovića koju u Novembru 2009. napušta. U Maju 2010. odlazi u Austriju i upisuje osnovene studije na Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti (KUG) u Graz-u (Austrija), odsjek džez gitara u klasi profesora Guido Jeszenszky đe je i završio osnovne studije u Junu 2014. godine i master studije u Februaru 2017. godine.

Prije odlaska u Austriju, Pippo je sarađivao sa mnogim crnogorskim grupama poput “Baltazar”, “Autumn for Free”… Od 2005. do 2009. godine svirao je u predstavama Crnogorskog Narodnog Pozorišta: ”Kristofor Kolumbo“, “Europa“, “Montenegro Blues”, ”Ajmo na sex“ i “Art Export“. Radio je muzičku produkciju za predstavu “Ko se boji Virdžinije Vulf” i “Kad su žene imale krila” đe je bio i koautor muzike.

Od 2010. godine pored samostalnih projekata Pippo sarađuje sa muzičarima poput: Ángela Tröndle, Nataša Mirković, Morten Ramsbøl, Anıl Bilgen, Elina Viļuma, Cinzia Catania… Iza sebe ima mnoštvo koncerata i projekata među kojima najznačajniji jesu samostalni albumi “Growing Wings” (2013), “The Parting of The Ways” (2015) i “Another World” (2018). Pored toga izdvajaju se i zajednički albumi: “Come to Light“ (2016) sa pjevačicom Cinziom Cataniom, „How Far Is the Moon“ (2016) sa kontrabasistom Mortenom Ramsbølom i pijanistom Anılom Bilgenom i “Getting Out of the Envelopes” (2017) sa pjevačicom i skladateljkom Ángelom Tröndle.

 

PROGRAM:

P. Corvino:

     – Ten Days of Indulgence
     – Mel Street
     -The Last Vale
     – Song 17
     – Suite No. 1
     – Hallway
     – Irish House
     – Ballab
     – The Giving Tree
     – Mlada Jelka ljubi Janka (D.Jenko/P.Corvino )
     – How Far Is the Moon?
     – Etude
     – Hold On

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7027

Objavio dana ožu 28 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN