„Daj mi ruku“ i „Ići kroz…“ u KIC-u

Baletska trupa „Ballo“ izvešće dvije jednočinke „Daj mi ruku“ i „Ići kroz…“ u ponedjeljak, 17.aprila, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Predstava je nastala kao spoj dvije koreografske prakse, njemačkog autora Mikael Onesoa (Mikael Honesseau) i domaćih koreografa Tamare Vujošević Mandić i Slavke Nelević.

„Dva su povoda za predstojeći nastup u KIC-u „Budo Tomović“: prvi je proslava Svjetskog dana igre koji se obilježava svake godine krajem aprila, tačnije dvadesetdevetog a drugi je naše gostujuće igranje u Italiji, Teatru San Domeniko iz Kreme (Crema) 22. aprila. Ovo gostovanje je nastavak naše dugogodišnje saradnje sa italijanskim kompanijama i teatrima a osobito sa umjetničkim direktorom Frankom Ungarom, koji već dugi niz godina prati dešavanja na pozorišnoj sceni Balkana“  – kazala je Tamara Vujošević Mandić, jedna od koreografkinja.

Komadom „Ići kroz…“ Baletska trupa „Ballo“ je po drugi put bila nagrađena na Bijenalu crnogorskog teatra 2014. godine. „Nagrade su podstrek za dalji rad i nose teret odgovornosti da se sljedećim projektom jednako kvalitetno posvetimo promociji savremenog pokreta i baleta u Crnoj Gori“, ističe koreografkinja Slavka Nelević.

U predstavi igraju: Ana Babac, Marko Radonjić, Nina Braletić, Julija Milačić, Jelena Simić, Ana Raspopović i Damjan Senić.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5482

Objavio dana tra 17 2017. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN