„Čuvari tvog poštenja“ u KIC-u

Pretpremijera predstave „Čuvari tvog poštenja“, u režiji Borisa Liješevića, biće izvedena večeras u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Ideju za komad Liješević je pronašao u stihu crnogorske himne a predstava se bavi savremenim društvenim okolnostima u kojima živimo i vrijednostima na kojima smo odgajani. Postaviće brojna aktuelna pitanja poput onih: šta danas znači poštenje u Crnoj Gori, šta smo u stanju da žrtvujemo zarad časti i obraza, kakvi smo u odnosu na pretke, šta nam je donijelo vrijeme i šta nam je ostalo od poštenja koje je iznjedrilo našu himnu.

Igraju: Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek, Ivona Čović-Jaćimović, Sanja Popović, Pavle Ilić, Branko Ilić i Simo Trebješanin.

Pored reditelja Liješevića u autorkom timu su i Rambo Amadeus koji je napisao muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, zatim kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.

Premijera predstave je zakazana za subotu, 18. februar, u 20 sati, takođe u Velikoj sali KIC- a „Budo Tomović“.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5365

Objavio dana velj 17 2017. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN